Ambients

COMENCEM ELS NOUS AMBIENTS

La setmana passada vam començar els nous ambients de Cicle Inicial. Tant els alumnes com les mestres estem gaudint molt del nou format, organització i temàtica d’aquests. A continuació podeu veure una mica com funciona cada un d’ells:

Vetes i fils:
Aquí es fan treballs plàstics relacionats amb la motricitat fina manipulant diferents materials (llana, “trapillo”, teles…) i estris (ganxet, agulla llanera,...).
Aquestes primeres setmanes estem fent ditet (cadeneta de ganxet feta amb els dits). Els infants acaben ben guarnits amb les seves produccions!Ciència i experimentació:
En aquest ambient fem ciència a través d’experiments! Treballem magnituds, com ara el pes, i aprofundim els conceptes elaborant una tasca posterior. Aquestes setmanes estem tenyint arròs i pasta amb colorant alimentari. És molt curiós veure arròs i pasta de colors!

Pas 1: Pesem l’arròs i la pasta.
Pas 2: Preparem el colorant.Pas 3: Posem l’arròs i la pasta dins l’aigua tenyida.


Pas 4: Mentre esperem fem uns problemes matemàtics.
Pas 5: Escorrem l’arròs i la pasta i ho posem sobre un paper absorvent.


Pas 6: El següent dia elaborem un mandala sobre cartró amb l’arròs i la pasta tenyida.


Zoologia:
A partir de la visualització de material audiovisual sobre el món animal aprenem un munt de coses curioses sobre aquest fent un treball posterior de diferents àmbits (matemàtics, de lateralitat, plàstics, de llengua,...).
Aquestes setmanes estem aprenent coses sobre els animals marins a partir d’un documental.I n’aprenem un munt de coses, com ara la longitud d’una balena blava. Mirem quant medeix un pas nostre per fer-nos a la idea de la magnitud d’aquest animal: 30 passos!!Després realitzem la tasca relacionada amb els animals marins.


I acabem la sessió jugant amb els animals del terrari i l’aquari!
Minimons:
Aquí construim diferents escenaris amb material inespecífic (fustes, taps, xapes, agulles d’estendre, etc). Després omplim un full on apareix el material que hem utilitzat, una fotografia o dibuix de la producció i un text explicatiu.


Comentaris